Tarieven en werkwijzen

Muurschildering laten maken of iets anders?

Anything-Els creëert muurschilderingen voor babykamers, kinder/tienerkamers, bedrijven, tuinen en meer. Een muurschildering zorgt voor sfeer en is een eye-catcher van uw ruimte. 

Of heeft u een totaal ander idee wat u op een creatieve manier tot eye-catcher wilt maken? Ik sta open voor alle ideeën en denk graag met u mee.  

Kiest u een schildering naar eigen idee, heeft u een voorbeeld plaatje? Heeft u een schildering op deze website gezien of op een van mijn social media kanalen? liever toch een ontwerp op maat? Vraag naar de vele mogelijkheden! Ik denk graag met u mee om uw ideeën naar een passend beeld te vertalen op de muur. In uw tuin of bedrijf. Maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer u een muurschildering laat maken? u leest hieronder de antwoorden.

Mijn werkwijze bij een muurschildering

Ik vind ontwerpen, meedenken en een goed eindresultaat neerzetten een leuke uitdaging. Sinds 2007 ben ik bezig met schilderen en tekenen. Ik heb van alles uitgeprobeerd om te ervaren wat bij mij past en waar ik uitdaging in blijf houden. Het schilderen brengt zo veel variatie met zich mee dat ik daar veel voldoening en uitdagingen uithaal.

Weet u nog niet zo goed wat u wilt? als ontwerper en mijn passie voor schilderkunst, natuur en dieren, kan ik bijna alle wensen van klanten in vervulling laten gaan. Als het wenselijk is kan ik vooraf bij u langs komen om uw wensen te bespreken. Of het nu gaat om disney firguren, logo’s, een realistische schildering of fantasie: alles is mogelijk en in elke formaat. Voor elk project is een tevreden klant en een originele schildering mijn einddoel.

Hoe ga ik te werk?

  • Oriënterend gesprek: Allereerst bespreken we uw wensen. U kunt zelf een idee inbrengen of ik help u bij het ontwikkelen van een goed ontwerp. In overleg creëer ik altijd mijn eigen stijl. 
  • Prijsindicatie: De prijs van een muurschildering varieert tussen de €669,- (simpel) tot €5997,- (gedetailleerd) exclusief reiskosten. Voor een goede prijsindicatie kom ik graag op locatie kijken. Ik noteer de gewenste afmetingen, de afwerking van de muur (glad/grof gestuukt of behang), en neem een foto van de ruimte. Hierdoor kan ik me goed inleven in het creëren van een passend ontwerp. Ik werk met project prijzen zodat u van te voren weet wat het kost. Op deze manier kan ik zonder werkdruk een mooi resultaat neerzetten.
  • Schets: U ontvangt via de mail een schets waar u feedback op kunt geven, zodat het nog aangepast kan worden en echt naar wens is voordat ik begin met de schildering op de muur te zetten. Wanneer het nodig is kom ik nog een keer op locatie om alles door te spreken.
  • Voorwerk en ondergronden: Een muurschildering is het allermooiste op een gladde ondergrond, maar ik kan ook op glasvezelbehang of structuurverf werken. Helaas werk ik niet op 'spachtelputz' of 'spuitwerk'. De muur moet voorbewerkt staan in latex of muurverf als ondergrond. GEEN afwasbare muurverf (voor in keukens en badkamers) gebruiken, hier pakt de verf minder goed op. Het is fijn dat alle spullen die voor de muur staan weg of aan de kant staan als ik er ben. Het is voor mij belangrijk dat ik de ruimte heb om mijn schilderwerk goed te kunnen uitvoeren. Ik bekijk mijn werk vaak van een afstand om het totaal beeld te kunnen zien. Als de muur  niet geschikt is kan ik ook altijd op doek werken wat later op de muur bevestigd wordt.
  • Aan de slag: Na het aanbrengen van een goede beschermlaag op de vloer, ga ik aan de slag. Afhankelijk van wat er op de muur komt begin ik met potlood de basislijnen op de muur te zetten. Soms begin ik eerst met een ondergrond kleur op de muur en bouw vanuit daar op. Soms werk ik met een projector om tijd te besparen en aan het schilderen te kunnen beginnen. Ik werk voornamelijk met acrylverf op waterbasis. En voor een bedrijfslogo, illustraties en strakke kleuren gebruik ik muurverf op waterbasis.
  • Finishing touch: Wanneer ik klaar ben met de schildering, bespreken we alles na. Mocht er iets niet naar wens zijn kan ik het nog aanpassen. Wanneer alles naar wens is breng ik een vernis over de muurschildering aan. Dit is een laag die de muurschildering beschermt tegen beschadiging en verkleuring, zodat de schildering lang meegaat.
  • Duur: De meeste (kleine) schilderingen zijn binnen een dag klaar. Grotere projecten kunnen een week of langer duren. Doordat ik de muurschildering aanbreng met verf van hoogwaardige kwaliteit op waterbasis, droogt het snel en ruikt het bijna niet. Hierdoor is de ruimte direct weer beschikbaar voor gebruik. Houd nog wel rekening met de uitharding van de verf, het is droog maar nog niet stootvast.
  • Kilometervergoeding: Ik reken €0,35 per km aan reiskosten vanaf Beek en Donk. Bij een afstand verder dan 30 km (enkele reis) komen er voorrijkosten bij à €45,- per dag. Indien er op locatie sprake is van betaald parkeren breng ik deze kosten nadien in rekening. Mocht de locatie te ver weg zijn, is eventueel een hotel of B&B een optie om u toch te verblijden met een mooie schildering. Ik ben bereid door heel Nederland en België te reizen.
  • vragen of interesse? neem gerust contact op.

Contactgegevens:
E-mail: Ejpvanderzanden@gmail.com 
Tel: 06-19122581

Reacties